KIA Niro bliver noteret for det laveste brændstofforbrug for en hybrid i Guinness World of Records
Fredericia den 16. december 2016– Da bilen ankom til New York City Hall i hjertet af Manhattan, blev KIA Niro officielt tildelt Guinness World Record®-titlen for det laveste brændstofforbrug (for hybridbiler) på en køretur tværs over USA – fra kyst til kyst. Den nye rekord er på hele 32,6 km/l.

“Vi er ekstremt glade for Niros rekordpræstation”, udtalte Orth Hedrick, som er vice president for product planning hos KIA Motors America. “Vores udgangspunkt var at bygge en bil, som var praktisk, så godt ud og kørte langt på literen, og titlen hos Guinness World Record®bekræfter, at vi har opfyldt vores målsætning”.

Niro’en havde Wayne Gerdes fra Carlsbad i Californien og hans co-driver Robert Winger fra Williamsburg i Virginia bag rattet på de 5.979,4 km fra Los Angeles City Hall til New York City Hall, og bilen brugte kun 183,6 l brændstof svarende til 4,1 tankfuld. Bilen var en ganske almindelig produktionsmodel til det amerikanske marked – og ikke ændret på nogen måde i forbindelse med forsøget.

Niro, som er en urban crossover, er den første dedikerede hybridbil fra KIA, og den er udviklet til at kombinere fremragende brændstoføkonomi og de praktiske egenskaber fra en kompakt crossover. Foruden bilens atletiske og attraktive design omfatter Niros lange liste af features følgende: et skræddersyet innovativt hybridsystem, som giver mere dynamik og en medrivende køreoplevelse, en rummelig kabine med god plads til fem personer og deres udstyr, en lang række avancerede førerassistentsystemer – f.eks. Autonomous Emergency Braking, Blind Spot Detection, Rear Cross Traffic Alert, Lane Change Assist, Lane Departure Warning og Smart Cruise Control – samt avancerede telematik- og entertainmentsystemer som eksempelvis UVO3 med Apple CarPlay™, Android Auto™, 5” touchscreen samt mulighed for 7″ navigation og bakkamera.

Den helt nye Niro Hybrid lander hos de danske KIA forhandlere lige nu, og den vil kunne fås i tre udstyrsvarianter: Vision, Comfort og Advance. Prisen for den nye Niro starter ved kr. 299.999,-. Alle tre versioner er opgivet til en brændstoføkonomi på 26,3 km/l ved blandet kørsel.