DEN NYE KIA SORENTO

KOMMER I Q1 2021

Den nye KIA Sorento SUV har fået den højest mulige rating i Euro NCAP-sikkerhedstesten. Hele Sorento-modelprogrammet inklusive den kommende Plug-in Hybrid opnåede de maksimale fem stjerner i sikkerhedstesten hos Europas førende uafhængige testorganisation.

Sorento opnåede 82 % for beskyttelse af voksne passagerer, 85 % for beskyttelse af børn i bilen, 63 % for fodgængerbeskyttelse og 87 % i kategorien for sikkerhedssystemer.

Euro NCAP roste Sorento for dens passagerkabine, som forbliver stabil i tilfælde af en kollision, og for evnen til at yde god beskyttelse til alle kritiske kropsdele i sidekollisionstesten. Sorento opnåede også en fin score for beskyttelse af børn. Testen af sæder og nakkestøtter viste god beskyttelse af personerne i bilen mod piskesmældsskader i tilfælde af en kollision bagfra. Sorentos standardmonterede frontassistent til undgåelse af kollisioner hjalp også bilen til at undgå kollisioner i testens kategori for sikkerhedssystemer*.

Bilens sikkerhedsvurdering blev hjulpet på vej af karrosseriet med avanceret højstyrkestål, som kendetegner alle Sorento SUV-modeller med en torsionsstivhed, som er 12,5 % højere end den førende i Sorentos segment. Alle biler har syv airbags som standardudstyr inklusive en ny centralt placeret frontairbag – en ny innovation, der yder ekstra hovedbeskyttelse til personerne på forsæderne. Alle Sorento-modeller har KIAs Vehicle Stability Management og elektronisk stabilitetskontrol som standardudstyr for at hjælpe førerne med at bevare kontrollen over bilen under opbremsning og i sving.

Pablo Martinez Masip, som er Director of Product Planning and Pricing hos KIA Motors Europe, udtaler: “Den nye KIA Sorento er en rummelig, effektiv SUV i høj kvalitet med plads til op til syv personer, og ejerne kan stole på, at den også leverer et højt niveau af sikkerhed. Den nye model viser sig allerede at være utroligt populær hos familier. De bliver imponeret over bilens iøjnefaldende design, præstationer og egenskaber i alt slags vejr. Det er vigtigt, at bilen byder på en lang række funktioner og teknologier, der reducerer risikoen for en kollision og beskytter personerne i bilen, hvis en kollision er uundgåelig.”

Aktiv og passiv sikkerhed med hightech-førerassistentsystemer

Den nye Sorento fås med KIAs nyeste Advanced Driving Assistance Systems. Sorento har frontassistent til undgåelse af kollisioner med registrering af fodgængere, cyklister og køretøjer, Junction Turning (som registrerer modkørende køretøjer, når man svinger over en vej i vejkryds), fjernlysassistent, træthedsregistrering med førsteklasses vognbaneadvarsel, vognbaneassistent og advarsel om biler i den blinde vinkel. De øvrige teknologier omfatter Highway Driving Assist med navigationsbaseret Smart Cruise Control (assisterer ved kurvekørsel), intelligent hastighedsadvarsel, Safe Exit Assist, Parking Collision-Avoidance Assist ved bakning og Surround View Monitor. Bilen kan også byde på KIAs nyeste komfortfunktion Remote Smart Parking Assist.

Den nye Sorento er også tilgængelig med Lane Following Assist, som er en førerassistentteknologi, der fungerer fra 0-180 km/h. Lane Following Assist hjælper førerne med at følge de forankørende køretøjer i trafikken og registrerer vognbanelinjerne, så Sorento bliver i sin vognbane på motorvejen. I kombination med Sorentos intelligente fartpilot med Stop & Go kan systemet hjælpe føreren ved at accelerere, bremse og styre i forhold til de forankørende køretøjer, mens radarsensorer sørger for at holde en sikker afstand.

Den nye Sorento er også udstyret med KIAs nye Blind-Spot View Monitor, der fungerer som et ekstra sæt øjne for føreren. Det øger sikkerheden for personerne i bilen og for andre trafikanter, fordi systemet eliminerer førerens blinde vinkel i både venstre og højre side og viser videobilleder i høj opløsning i instrumentenheden. KIAs første multikollisionsbremsesystem, som hjælper Sorento med at minimere risikoen for sekundære kollisioner, er også standardudstyr. Systemet aktiverer automatisk bremserne, hvis bilens airbags er blevet udløst efter en kollision, og beskytter dermed personerne i bilen mod sekundære frontal- eller sidekollisioner.

Sorento kommer til salg i 1. kvartal af 2021

Den nye KIA Sorento er nu tilgængelig i hele Europa, og salget af den nye Sorento Plug-in Hybrid starter i 1. kvartal af 2021. Alle Sorento-modeller er naturligvis omfattet af koncernens unikke garanti på 7 år/150.000 km.

Den nye Sorento lander i slutningen i starten af 2021 – men allerede nu er priserne på plads:
Indstigningsmodellen bliver en 2,2-liters dieselmotor med 2WD og Prestige-udstyr til kr. 564.000,-
Hybrid-versionen vil kunne fås fra kr. 604.000 kr. .- ligeledes med Prestige-udstyr.
(Priserne er udregnet ud fra de nuværende afgiftsregler.(2020))

Inden årsskiftet forventer importøren at kunne tilføje en plug-in-hybrid til modelprogrammet.

Den store og rummelige KIA Sorento byder på en helt unik kombination af komfort, køreglæde og bliver endnu mere attraktiv end nogensinde før.
Den nye model er en HELT ny bil, men med samme plads og fleksibilitet som den gamle udgave.
Sorento bliver en af markedets mest alsidige og rummelige SUV’er med tre sæderækker og plads til op til 7 personer.

Den nye KIA Sorento HEV modtog i november 2020 prisen “Das Goldene Lenkrad 2020” – Det Gyldne Rat – i kategorien “Store SUV’er”. Den anerkendte tyske bilpris tildeles hvert år af AUTO BILD og BILD am SONNTAG.

LÆS MERE HER